Velež - AEK 1:1: Poluvrijeme na Grbavici, odlična partija Rođenih

.

Nogometaši Veleža i AEK-a večeras od 20:30 sati na stadionu Grbavica igraju prvu utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige

45' - Poluvrijeme na Grbavici! Gosti su poveli preko Ansarifarda, a domaći izjednačili spektakularnim golom Pršeša.

43' - Poništen gol AEK-a. Bila je to duga akcija grčke ekipe, a nakon centaršuta s lijeve strane lopta je završila u Veležovoj mreži. Međutim, pomoćni sudija je signalizirao ofsajd.

40' - Kapiten Ovčina je dobio prvi žuti karton na današnjoj utakmici. To mu je već drugi žuti karton u Konferencijskoj ligi.

36' - Isić je sada šutirao glavom neometan nakon kornera Pršeša. Ipak, lopta je otišla visoko iznad gola. Velež ima inicijativu te u posljednjih 5 minuta ima čak 65 posto posjeda lopte.

32' - Velika prilika za Velež. Pršeš je s identične pozicije na identičan način kao što je postigao prvi pogodak šutirao, ali se ovaj put golman ispriječio i loptu krajnjim naporom skrenuo u korner.

30' - Pola sata igre je iza nas. Sada obje ekipe nakon početnih šokova igraju znatno opreznije. Rođeni imaju veliku podršku s tribina i sigurno je da to pomaže izabranicima Feđe Dudića.

22' - Igra se malo primirila, a Velež je umalo imao zicer. Međutim, posljednji pas Anđušić u prostor ispred Pršeša nije prošao pa je tako propala ova dobra kontra Veleža.

14' - GOOOOOL! Velež je izjednačio, a strijelac je bio Pršeš! Bio je to spektakularan pogodak Veležovog veznjaka koji je uputio odličan udarac iz velike udaljenosti te prevario golmana za erupciju oduševljenja na stadionu Grbavica. Kakav početak utakmice.

 

12' - Gol! AEK je poveo 1:0! Hladan tuš sada na Grbavici. Ansarifard je izbio sam ispred golmana Bogdanovića nakon jedne odlične akcije i bez problema ga je savladao za vodstvo grčke ekipe.

 

7' - Prvi udarac na današnjoj utakmici. Shakhov je uputio udarac iz daljine, ali je Bogdanović bio siguran.

6' - Oprezan početak utakmice. Gosti su ušli vrlo mirno u utakmicu, dok Velež ima malo veći posjed lopte.

1' - Počela je utakmica na stadionu Grbavica!

 
 

20:25

Sve je spremno za početak utakmice na stadionu Grbavica. Glavni sudija je Nathan Verboomen, a asistirat će mu Mathias Hillaert i Ruben Wyns. Sva trojica su iz Belgije.

20:20

Nogometaši Veleža večeras igraju najveću poslijeratnu utakmicu u historiji tog kluba. Trener mostarskog kluba Feđa Dudić je u najavi utakmice rekao da je ekipa iz Atine odlična, ali da se njegovi igrači neće ponašati "kao da igraju s vanzemaljcima". Najavio je otvorenu igru, naglasivši da se ne želi povući pa kasnije zažaliti za propuštenom prilikom.

Zanimljivo, na klupi AEK-a nalaze se dvojica igrača s bh. pasošem, bivši igrač Željezničara Anel Šabanadžović i mladi igrač Vedad Radonja. U AEK se tek vratio i nekadašnji bh. reprezentativac Ognjen Vranješ koji je također ostao na klupi.

20:15

Navijači Veleža su na stadionu Grbavica napravili sjajnu atmosferu. Sigurno će to dati vjetar u leđa igračima mostarskog kluba. U video ispod pogledajte atmosferu s tribina.

 

20:10

Rođeni će večeras imati podršku navijača koji su u velikom broju doputovali u Sarajevo. Na Grbavici se očekuje oko 7.000 navijača i paklena atmosfera, a nekoliko stotina pristalica mostarskog kluba u kasnim poslijepodnevnim satima vozom stigli su u glavni grad BiH, nakon čega su u korteu zaputili ka Grbavici.

20:05

Stigli su i sastavi, a primijetno se da su se oba trenera odlučila za oprezne postavke i formacije 4-2-3-1.

Trener Feđa Dudić se odlučio za startnu postavu: Bogdanović, Ovčina, Zeljković, Isić, Ferreyra, Hasanović, Pršeš, Ćosić, Anđušić, De Souza i Zajmović.

Startne postave Veleža i AEK-a (Foto: Screenshot)
Startne postave Veleža i AEK-a (Foto: Screenshot)

S druge strane, trener AEK-a Vladan Milojević se odlučio za ekipu: Tsintotas, Bakakis, Svarnas, Tzavellas, Helder Lopes, Shakhov, Szymanski, Garcia, Mantalos, Albanis i Ansarifard.

20:00

Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos prve utakmice drugog pretkola Konferencijske lige između Veleža i AEK-a. Susret se igra na stadionu Grbavica u Sarajevu s početkom u 20:30 sati.