Velež ponovo posrnuo, Rahimić se nije pojavio pred novinarima

Mostarci izgubili kući od Čelika, Zvijezda i Mladost remizirali.

Velež je ponovo posrnuo. Nogometaši Čelika pobijedili su 2:1 na stadionu Rođeni u Vrapčićima, pa je i dalje mostarski klub bez boda.

U 17. minuti bilo je 1:0 za domaće, a strijelac vodećeg gola bio je Brandao. Huseinbašić je izjednačio udarcem s 20-ak metara od gola. 

Totalni šok za domaće uslijedio je već dvije minute kasnije kada je Vrhovac pogodio nakon velike gužve u šesnaestercu. 

Zvijezda 09 i Mladost su podijelili bodove u Ugljeviku odigravši neriješeno 1:1. Domaći su poveli u 32. minuti majstorskim golom Đelmića, a konačan rezultat postavio je Crnički u 64. minuti.

Iako su novinari na zvaničnoj presici očekivali Ibru Rahimića, njega nije bilo, nije se pojavio iz nekog razloga, a pred novinare je izašao Mustafa Kodro.

- Jako dobro smo otvorili utakmicu. Vršili smo dobar pritisak na zadnju liniju Čelika, osvojili smo par lopti i tako smo postigli gol. Imali smo i nakon toga par prilika, ali je nedostala realizacija. Ušli smo loše u drugom dijelu i sve smo prokockali za tri minuta. Kasnije smo pokušali sa dva napadača, da napravimo veći pritisak. Uspjeli smo napraviti šanse, ali nije bilo realizacije - kazao je Kodro.

  •