Velika vijest za ljubitelje borilačkih sportova: Na pomolu revanš između Nurmagomedova i McGregora?

Khabib Nurmagomedov na impresivan je način obranio naslov UFC prvaka lake kategorije prošlog vikenda protiv Dustina Poiriera.

Nakon pobjede, predsjednik UFC-a Dana White počeo je pričati o sljedećem mogućem protivniku Khabibu, a poput većine fanova, priznao je da bi Tony Ferguson trebao dobiti priliku. Ipak, nije zatvorio mogućnost velikog revanša protiv Conora McGregora.

- Tony Ferguson će dobiti sljedeću borbu za pojas, i očito, ako iz nekog razloga Tony ne može prihvatiti taj meč ili se ne bude želio boriti u tom trenutku, onda ćemo odlučiti što je sljedeće. Ali da, borba s Conorom ima puno smisla. Conor McGregor jako želi tu borbu i siguran sam da bi je i fanovi htjeli vidjeti. Stoga, vidjet ćemo što će se dogoditi.

Podsjetimo, prošlog oktobra Khabib je pobijedio McGregora, također gušenjem, a nakon borbe je započeo haos zbog kojeg je zaradio višemjesečnu suspenziju. Khabib je započeo tučnjavu van oktogona s McGregorovim timom, a to je učinio jer je sedmicama trpio uvrede Irca na vjerskoj osnovi.

Nakon pobjede protiv Poiriera, Khabib je u oktogonu izjavio da što prije želi zaboraviti Conora i da su on i Poirier pokazali kako MMA treba biti međusobno poštovanje boraca, a ne pričanje sranja.