Veliki aplauz za Zdravka Mamića na Skupštini Dinama

Nezvanični prvi čovjek Dinamo Zagreba Zdravko Mamić dobio je veliki aplauz na sinoć održanoj redovnoj godišnjoj Skupštini zagrebačkog kluba.

Skupštinu su vodili zvanični predsjednik kluba Mirko Barišić i zvanična predsjednica Uprave Vlatka Peras.

Na istoj se naravno nije pojavio Mamić koji već nekoliko mjeseci ne smije kročiti na tlo Hrvatske jer bježi od tamošnjeg pravosuđa i zatvorske presude radi mutnih radnji koje je radio dok je zvanično bio na čelu kluba.

Ipak, iz kluba su pokazali da ga još uvijek izuzetno cijene i da je sve ovo što im se dešava ustvari plod Zdravkove vizije.

"Pokazali smo da je naša nogometna škola u vrhu svijeta, deset igrača sa SP-a u Rusiji prošla su kroz školu Dinama. Čestitam svima koji su pomogli radu Dinama. Posebno se zahvaljujem Zdravku Mamiću, ovaj Dinamo je prije svega plod njegove vizije, upornosti i predanog rada", kazala je tokom Skupštine Peras koju su prisutni skupštinari u tom momentu prekinuli ogromnim aplauzom.

Ona je potom nastavila:

"Sigurna sam da Zdravko i u ovom momentu negdje radi na tome da Dinamo bude ovako dobar i još bolji u budućnosti".

Podsjetimo, zagrebački klub još uvijek ima teoretske šanse da se plasira u osminu finala Lige prvaka, a to će se odlučivati u posljednjem kolu grupne faze koje je na programu sredinom sljedeće sedmice.

Iako Mamić već godinama nema nikakvu zvaničnu funkciju u klubu, nedavno je i sam priznao kako se još uvijek pita za sve važnije stvari koje uključuju i dovođenje novih igrača, trenerska pozicija, prodaja igrača itd.