Veliki preokret u istrazi ubistva navijača: Osumnjičeni nije ni bio u Atini tog dana

istraga
Još uvijek traje istraga o ubistvu navijača AEK-a Michalisa Katsourisa, koji je stradao u obračunu navijača ovog atinskog kluba i zagrebačkog Dinama, a danas Grci javljaju da se dogodio veliki preokret u istrazi.

 

Grčka policija idenfitikovala je mogućeg napadača Panathinaikosa (43), koji je i ranije bio povezivan s nasiljem među huliganima. Ovaj navijač je identifikovan i priveden kao jedan od osumnjičenih za ubistvo, međutim, danas se dogodio veliki preokret.

Privedeni navijač Panathinaikosa uopće se nije nalazio u Atini tog kobnog dana. Uhapšen je 18. augusta, a danas je pušten na slobodu.

Grčki ERT prenosi da je 43-godišnjak priložio konkretne dokaze, potvrde o plaćanju cestarine, korištenje bankovnih kartica i sve se to dogodilo tokom odmora u Kefaloniji. On je u ovom gradu bio s partnericom te uopće nije bio u Atini.

Tokom cijelog slučaja s ovim navijačem Panathinaikosa bilo je mnogo nesuglasica treba li mu odrediti mjere zabrane ili ne, pri meču je tužitelj tražio da se optuženik bezuvjetno pusti na slobodu, dok su istražitelji bili za to da mu se odredi obavezan pritvor na mjesec dana. Ipak, danas je pušten na slobodu.

Foto: Twitter