Veliki šamar za fudbalsku zvijezdu: Bio je na korak od Cityja, a onda je Guardiola sve stopirao

.
Novo burno ljeto za Neymara.

 

Nakon pet godina Brazilac bi htio da napusti PSG, isto to bi htjeli i vlasnici kluba, no nema klubova koji su u mogućnosti ispuniti njegove finainsijske zahtjeve.

Prema pisanju francuskih medija, Paris Saint-Germain je ponudio Južnoamerikanca Manchester Cityju, u dogovoru koji bi uključio i Portugalca Bernarda Silvu, ali se usprotivio trener "Građana", Pep Guardiola.

Iako su vlasnici Cityja bili oduševljeni što bi Neymar došao u klub, Pep Guardiola žestoko se protivio dolasku igrača. Poznato je da katalonski trener jako drži do taktičke discipline, upravo ono što Neymaru posve nedostaje, pogotovo posljednjih sezona.

Neymar je u Francuskoj često kritikovan da zaboravlja raditi u fazi odbrane, a kada su na terenu igrači poput Lea Messija i Kyliana Mbappea, koji redom ne daju Bog zna kakav učinak u odbrani, sve to izgleda jako loše.

Dakle, Pep Guardiola ne želi napraviti kompromis oko svoje filozofije.

On gradi momčad u Manchester Cityju, uglavnom prema svojim taktičkim potrebama. Kada bi došao u City, Neymar bi mogao poremetiti cijeli mehanizam momčadi, piše "Le Parisien".

Moguća destinacija za Neymara mogao bi biti Newcastle, koji ima financije, ali nije u skladu s Neymarovim ambicijama.

The Sun napominje da Newcastle želi iskoristiti haos u PSG-u i sprema nepobitnu ponudu za Neymara. Šeik je spreman platiti Neymarovu platu od 500.000 eura sedmično, uz iznos transfera koji bi iznosio oko 200 miliona eura.