Veliko pojačanje za Crvenu zvezdu: Da li ga se sjećate?

Dragović
Novo Zvezdino pojačanje sigurno je već od prije poznato u našoj javnosti, nakon onog famoznog sukoba na utakmici između Austrije i Bosne i Hercegovine

 

Crvena zvezda i Aleksandar Dragović su u poodmakloj fazi dugačkih pregovora i ne bi trebalo da bude iznenađenje ako saradnja uskoro bude ozvaničena, a kako prenosi Telegraf, Austrijanac srbijanskog porijekla bi trebalo da dobije najveću platu u historiji srbijanskog fudbala, piše Mondo. 

Velike cifre!

29-godišnji štoper bi trebalo da potpiše ugovor na tri godine te bi prema tome godišnje zarađivao između čak 1.250.000 i 1.400.000 eura što je skoro duplo veća plata od trenutno najplaćenijeg igrača Zvezde, El Fardou Bena, koji trenutno, na godišnjem nivou, prima 650.000 eura.

Dosadašnji rekorder je Marko Marin, koji je primao 1.200.000 eura godišnje.

Od prije poznat...

Naime, situacija po kojoj je ovaj fudbaler ostao upamćen u našoj sportskoj javnosti je svakako grubi okršaj koji se desio na utakmici između Austrije i Bosne i Hercegovine.

Muhamed Bešić napravio je žestoki start nad igračem Austrije, a u rješavanje problema prvo se umiješao Aleksandar Dragović koji je fizički nasrnuo na Bešića, nakon čega je Džeko uzeo stvar u svoje ruke.

Džeko je najprije verbalno, a potom i fizički, nasrnuo na stopera srpskog porijekla sve vrijeme mu poručujući da izađu izvan terena i riješe problem. Kao i Džeko, tako je i Bešić uputio veliki broj psovki na račun defanzivca čiji su roditelji iz Grocke, piše Telegraf.

Pogledajte video pomenute situacije: