Veliko priznanje iz UEFA-e: Junak Zrinjskog je najbolji igrač cijelog kola Konferencijske lige

.
Junak pobjede Zrinjskog nad AZ Alkmaarom Zvonimir Kožulj izabran je za najboljeg igrača prvog kola Konferencijske lige nakon što je zablistao u duelu protiv nizozemskog sastava.

Kožulj je u igru ušao u 46. minuti, a Zrinjski je u tom trenutku imao tri gola zaostatka za AZ-om iz Alkmaara. Tada se apsolutno sve promijenilo, a Kožulj se nametnuo u pravog heroja.

Odmah nakon što je ušao, postigao je pogodak iz slobodnog udarca, a bile su mu potrebne samo dvije minute. Uslijedila je asistencija za gol Josipa Ćorluke, a onda je u 81. minuti Kožulj je pogodio i za veliki preokret te pobjedu rezultatom 4:3.

Nije dugo trebalo da stigne nagrada. Ne samo da je bio igrač utakmice protiv renomiranog protivnika, već je Kožulj izabran za najboljeg nogometaša cijelog kola Konferencijske lige.

Na stranici UEFA-e izabran je za najboljeg igrača prvog kola Konferencijske lige. U konkurenciji je bio zajedno s još trojicom igrača koji su odigrali sjajno sinoć, ali nisu dobili nagradu.

To su Jakub Piotrowski (Ludogorec), Ernest Muci (Legia) i Luca Ranieri (Fiorentina). Svi oni su postigli po dva gola u utakmicama odigranim jučer.

Osim dva pogotka i asistencije, podatak kojeg je UEFA izdvojila u korist Kožulja je 80 posto preciznosti u dodavanjima.