Vijesti iz Mostara: Dario potpisao!

FK Velež je potvrdio na svojoj zvaničnoj stranici da je argentinski defanzivac potpisao novi višegodišnji ugovor sa Mostarcima.

- Obavještavamo naše navijače, članove i prijatelje kluba da je Fernando Dario Ferreyra potpisao novi, dvogodišnji ugovor sa FK Velež.

Dario je rođen 19. januara 1997. godine u Buenos Airesu u Argentini. U FK Velež stigao je u sezoni 2017/2018. U prvenstvenim utakmicama u dresu Rođenih do sada je upisao 51 nastup.

- Kada sam došao u Velež, bilo mi je malo teško. To je bilo normalno, nisam poznavao nikoga niti sam išta razumio, ali sada manje/više razumijem ponešto, a znam nešto reći i na bosanskom jeziku. Sretan sam što sam potpisao novi ugovor. Želim da igram, dvije, tri ili četiri godine, nebitno, samo želim da igram i sretan sam jer još ostajem ovdje, rekao je Dario na potpisivanju novog ugovora.

Direktor FK Velež Džemil Šoše izrazio je zadovoljstvo potpisom novog ugovora.

- Budući da Dario pruža dobre partije u posljednjem periodu drago nam je što je došlo do nastavka saradnje, na obostrano zadovoljstvo. Iskreno se nadamo da će Dario u narednom periodu imati još bolje nastupe.