Vikend u Cazinu rezervisan za brdsku auto-trku i poznatu “Krajišku zmiju”

cazin.net

 

Danas i sutra će se u Cazinu okupiti ljubitelji auta i trka na tradicionalnim trkama. Auto Moto Klub Motorsport Cazin organizuje međunarodnu brdsku auto-trku koja se boduje za: – FIA CEZ CENTRALNA EUROPSKA ZONA – FIA CEZ CENTRALNA EUROPSKA ZONA POVIJESNA VOZILA – ŠAMPIONAT BOSNE I HERCEGOVINE – PRVENSTVO HRVATSKE – PRVENSTVO HRVATSKE P/V. Takmičenje se održava na stazi „Krajiška zmija“, na relaciji magistralnog puta „Sedra – Ostrožac“.

Dužina takmičarske staze je 3.870 metara. Start je na 186 metara nadmorske visine, cilj na 358 metara nadmorske visine, a prosječni uspon je cca 4,16 %. Prijavu za učešće na trci podnijelo je prema preliminarnim podacima 85 vozača. Vožnje za treninige i trke mogu se pratiti u subotu od 11:15 h kada startaju neslužbeni treninzi, te službeni treninzi najvljeni od 13:00 h.

U nedjelju start prve trke predviđen je za 11:00 h., a 30 minuta po završetku prve trke je uslijedit će start druge trke. Prva brdska auto trka na stazi, danas poznatoj po imenu Krajiška zmija, održano je 1999. godine.