Vinicius jednim potezom kupio navijače Reala za sva vremena, grb kluba mu je "svetinja"

sddssd
Sjajni Brazilac koji nastupa za Real Madrid Vinicius Junior oduševio je navijače ovog kluba potezom u meču protiv Valencije pokazavši na jednoj bezazlenoj situaciji koliko mu znači grb ovog kluba.

Iako je postigao dva pogotka i još jednom pokazao da je u sjajnoj formi, Vinicius je posebnu pažnju privukao detaljem iz drugog poluvremena kada je svojim potezom vjerovatno za sva vremena kupio navijače Kraljevskog kluba.

 

U trenutku jednog napada lopta je izašla van terena, a brazilski nogometaš dok je trčao po nju nije želio stati na grb kluba koji je bio pored aut-linije već ga je odlučio preskočiti i tako, kako su mnogi evropski mediji shvatili, iskazati poštovanje prema klubu i grbu.

 

Spomenuta situacija ubrzo je postala jako popularna na društvenim mrežama, a iako prvobitno to možda i nije bila ideja Viniciusa i možda je iz drugog razloga preskočio grb kluba, na kraju će pokupiti svu slavu ovog poteza i dodatno "kupiti" navijače.

 

U ovoj sezoni Vinicius je odigrao ukupno 26 mečeva za Real i postigao je 14 pogodaka i uz to upisao devet asistencija. Posebno dobre igre prikazao je u La Ligi u kojoj je postigao 12 pogodaka na 20 mečeva.


Foto : Twitter