Vinicius se smatra najboljim na svijetu, otkrio je i svoju tajnu: "Kad to uradim ne mogu mi ništa"

.
Brazilac puca od samopouzdanja

 

Pun je samopouzdanja Vinicius Junior. U prilog tome idu i njegove riječi. Otišao je toliko daleko da se između redova da naslutiti kako za sebe misli da je najbolji fudbaler na svijetu. Izjava zbog kojih će se sigurno suočiti sa kritikama.

Vinicius Junior je posljednjih mjeseci omiljena meta kako rivalskim navijačima tako i igračima na terenu. Međutim, sve to ga ne sprječava da zaista dominira na terenu.

Brazilac je sada odlučio objasniti zašto se defanzivci muče da ga zaustave dozvoljenim putem. Te je usput otkrio tajnu svog uspjeha.

Svojom nevjerovatnom brzinom Brazilac je prava noćna mora za sve defanzivce, vrlo često s lakoćom prođe kroz protivničku odbranu zahvaljujući i svojim driblinzima.

U dosadašnjem dijelu sezone zabio je 18 golova u svim takmičenjima. Ta brojka bi bila i veća da jesenas nije bilo nezgodne povrede koja ga je na nekoliko mjeseci odvojila van terena.

Vinicius je mišljenja da je njegova svestranost razlog zašto ga protivnici ne mogu zaustaviti. Kazao je da je dovoljno da promijeni poziciju na terenu i to je zapravo njegov trik kojim vara rivale.

"Pokušavam da pomažem timu koliko mogu. Mijenjam i svoju igru. Nezaustavljiv sam zato što kad ne igram dobro na krilu onda pređem u sredinu i protivnici ne znaju kako da se brane protiv mene", rekao je 23-godišnji Brazilac.

Sjajni napadač je svojim golom donio Real Madridu Ligu prvaka 2022. godine i trenutno je najveća zvijezda Kraljeva, a za neke klupske legende i bolji igrač od Kyliana Mbappea koji stiže na ljeto.

"Vinicius je trenutno broj 1. Gledao sam utakmice PSG-a i istina je da je Mbappe stvarno dobar, ali ono što radi Vinicius je van ovog svijeta", rekao je Guti.

I sam Carlo Ancelotti je u nekoliko navrata brazilskog superstara vinuo u sami vrh te je za njega kazao kako je najbolji na svijetu.

Međutim, bez obzira na dobre igre zbog svog ponašanja i gestikuliranja Vinicius je omražen kod protivničkih navijača, a vrlo često i meta rasističkih napada.

U prošlosti je bilo situacija da se i protivnici žale na njegovo ponašanje zbog čega ga i ne štede na mečevima te obično prema njemu igraju jako grubo.

Prošlu godinu Vinicius je završio na 6. mjestu u poretku za Zlatnu loptu. Sada kada više nema Lea Messija i Cristiana Ronalda u fudbalskoj eliti definitivno se može nadati i osvajanju prestižne nagrade.