Viniciusove riječi odjeknule među navijačima Reala: "Pričam i ja u svlačionici, ali Modrić..."

.
Vinicius Junior je jedan od najboljih igrača Real Madrida, ali svjestan autoriteta koji vladaju svlačonicom popularnih Kraljeva pa je njegova izjava o Luki Modriću izazvala dosta pažnje.

 

Modrić je kapiten Real Madrid i definitivno lider svlačionice zajedno sa Tonijem Kroosom, o čemu je govorio i Vinicius u razgovoru za L'Equipe.

Voljen i poštovan od cijele hrvatske nacije Modrić je izgradio nevjerovatan autoritet u svlačionici Reala što potvrđuju i riječi sjajnog Brazilca.

"Pričam i ja u svlačionici, ali znam gdje mi je mjesto. Tu su Modrić i Kroos. Na meni je više slušam njih, nego da oni slušaju mene", rekao je Brazilac.

"Ja imam mnogo toga za naučiti od njih nego oni od mene. Oni su osvojili mnogo toga tokom karijere. Pokušavamo da slijedimo njihove korake", dodao je Vinicius.

Modrić i Kroos su već duže od decenije u Real Madridu, a kada se toliko zadržite u takvom klubu onda je to dokaz vaše kvalitete, kako ljudske tako i igračke.

Brazilčeve riječ o Modriću sigurno dobro trebaju zapamtiti i igrači u Hrvatskoj te svi oni koji još uvijek imaju priliku igrati sa osvojačem Zlatne lopte iz 2018. godine.

Sada već čuveni veznjak je ušao u svoju posljednju godinu ugovora sa Real Madridom, a njegova trenutna situacija i nije baš obećavajuća.

Ovaj 38-godišnjak nema minutažu kakvu je očekivao pa je vrlo izvjestan njegov odlazak iz španske prijestolnice, ako ne u januaru, onda na kraju sezone.

O budućnosti razmišlja i Kroos kojeg je počeo mamiti Manchester City. Nijemac baš kao i Hrvat sa Realom ima ugovor do kraja sezone.

Sa druge strane Vicinius je od svoje 18. godine član Kraljeva, sjajnim partijama na terenu uspio je postati najveća zvijezda ekipe, međutim još uvijek mu nedostaje iskustva.