Više nema dilema oko Džekine budućnosti

.
U centru projekta I ovog ljeta se dosta špekulisalo oko budućnosti Edina Džeke.

Džeku su učestalo selili iz Rome, turski mediji su ga već vidjeli kao novog fudbalera Fenerbachea, dok su ga na Apeninima povezivali s tri velikana - Juventusom, Interom i Milanom.

 

Populani Dijamant je pripreme počeo s Romom, obavio je nekoliko razgovora sa Joseom Mourinhom te otputovao na pripreme u Portugal.

U gradiću Algarveu otklonjene su sve dileme oko Džekine budućnosti. I sedmu sezonu u nizu nosit će dres rimske Vučice.

Definitivni dogovor je pao u srijedu navečer u jednom koktel baru nakon što je Mourinho svojim igračima dao slobodno poslije zajedničke večere.

 

Mancini, Cristante, Pellegrini, El Shaarawy, Zaniolo i Džeko su otišli na piće gdje su dogovorili pakt da vrate Romu u vrh nakon što je Mourinho potvrdio njihov ostanak.

U petak je bila šesta godišnjica Džekinog dolaska u Rim, a popularni Dijamant sigurno ulazi motivisan i željan dokazivanja i u novu sezonu.

Mourinho izabrao kapitena svoje Rome

Mnoge je sa dosta interesovanja zanimalo ko će biti novi kapiten rimskog tima nakon što je karizmatični portugalski stručnjak sjeo na klupu.

Prema pisanju italijanskih medija Mourinho je odlučio da kapiten ekipe bude Lorenzo Pellegrini, a njegov zamjenik će biti Bryan Cristante.

Ovo znači da se status Edina Džeki na hijerarhijskoj listi nije promijenio pa će se popularni Dijamant još uvijek ne nalazi među prvim kandidatima za kapitensku traku.