Vlahoviću trebalo manje od minute da postigne gol na debiju u Ligi prvaka

.
Srbijanski napadač Dušan Vlahović u 32. sekundi meča protiv Villarreala u okviru Lige prvaka postigao je prvi gol u ovom takmičenju čime je još jednom pokazao zbog čega ga smatraju jednim od najvećih svjetskih talenata

Već u prvom napadu Juventusa Vlahović je sjajno iskoristio asistenciju Danila i desnom nogom pogodio gol Villarreala, a njegovo slavlje pokazalo je koliko mu znači ovaj gol i koliku želju je imao da se upiše u listu strijelaca. 

Za Vlahovića je ovo debi u Ligi prvaka, a nema sumnje da je Juventus iz Fiorentine dobio veliko pojačanje i da će Vlahović u narednim godinama biti najjače oružje tima iz Torina.

Treba reći i to da je Dušan Vlahović ispisao i historiju Lige prvaka jer nijedan debitant prije njega nije brže postigao gol u ovom takmičenju, a on je nadmašio Andyja Mollera koji je 1995. godine postigao gol na debiju za Borussiju Dortmund u 37. sekundi.

Rekord drži Konoplyanka koji je postigao gol u 19. sekundi igre, ali nakon što je ušao s klupe.

 

Inače, Vlahović je na debiju u Juventusu postigao gol protiv Verone, a još je bio strijelac i protiv Sassuoloa u Kupu Italije. Na mečevima protiv Atalante i Torina nije se upisao u listu strijelaca.

Podsjećamo da je Juventus za Vlahovića platio 70 miliona eura, ali da ta cifra može biti znatno veća ako se ispune uslovi za raznorazne bonuse.

Pogledajte video OVDJE