Vlasnici Liverpoola odbili ponudu od dvije milijarde eura od rođaka vlasnika Cityja!

Superbogata kraljevska porodica Al Nahayan iz Ujedinjenih Arapskih Emirata umalo je postala vlasnik još jednog kluba u Premiershipu.

Prema pisanju engleskih medija, šeik Khaled bin Zayed Al Nahayan želio je krajem prošle i početkom ove godine za dvije milijarde funti kupiti svih 100 posto dionica Liverpoola. Šeik, koji je bliski rođak Cityjevog vlasnika šeika Mansoura, svoj plan je izložio Liverpoolovim ljudima preko svojih saradnika.

Vlasnici engleskog velikana odbili su ponudu, a da su pristali, bio bi to najveći posao u historiji fudbala.

Navodno je dogovor bio jako blizu realizacije. Načelno su vlasnici Redsa bili spremni da prodaju klub, ali je prodaja otkazana u posljednji tren, jer čelnici FSG-a vjeruju da mogu i skuplje prodati klub.

- Stav FSG grupacije je savim jasan. Klub nije na prodaju - saopćeno je.

Šeik Khaled Bin Zayed Al Nehayan osnovač je grupacije Bin Zayed. Posluju od 1988. godine, a radi se o rođaku šeika Mansoura, čovjeka koji je u Manchester City uložio stotine miliona funti prethodnih godina.

Nije samo bogati šeik pokušao kupiti Liverpool. U oktobru su vlasnici Redsa odbili ponudu od 1,5 milijardi funti od konzorcijuma PCP kojeg vodi Amanda Staveley.