Vraćanje navijača na stadione je cilj, ali zdravlje je važnije

Infantino
Nogomet bez navijača, to jednostavno nije isto, ali zdravlje je važnije, kazao je čelnik Svjetske nogometne asocijacije Gianni Infantino.

 

Ponovno otvaranje nogometnih stadiona za navijače u Evropi gdje uskoro počinje nova sezona je "cilj", ali zdravlje treba i dalje ostati prioritet, izjavio je predsjednik Svjetske nogometne asocijacije (FIFA) Gianni Infantino.

"Nogomet bez navijača, to jednostavno nije isto, ali zdravlje je važnije", rekao je on nakon sastanka s italijanskim premijerom Giuseppeom Conteom, s kojim je razgovarao o nastavku natjecanja na Apeninskom poluotoku, gdje Serie A počinje s novom sezonom 19. septembra bez gledatelja, prenosi Hina.

Vraćanje u normalu

"Sigurno je da je ponovno otvaranje stadiona navijačima cilj, ali bez pritisaka i bez određivanja rokova", kazao je Infantino.

"Radimo ozbiljno da se sve vrati u normalu", dodao je predsjednik FIFA-e, kojem je posjeta Italiji "prvo službeno post-Covid putovanje".

Infantino je kazao da će dati zeleno svjetlo da se u novoj sezoni u Italiji uvede pet zamjena na prvenstvenim utakmicama.

"U ovij situaciji je pet zamjena dobro rješenje. To bi se trebalo primjenjivati do kraja sezone, a poslije ćemo vidjeti", kazao je Infantino.