Vučić vaterpolistima: Donijeli ste radost našem narodu i u Republici Srpskoj

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas vaterpolo reprezentaciji Srbije na osvajanju Europskog prvenstva, najavivši da će Vaterpolo savezu Srbije dati više novca nego ikada do sada, kako bi bili izmireni svi dugovi i kako bi savez mogao normalno da radi i da se razvija.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je vaterpolistima i selektoru, jer su "ljudi koji su uvek Srbiji donosili najviše".

"Mi ćemo Vaterpolo savezu Srbije dati više novca nego do sada i da vrate sve svoje dugove odmah i da mogu normalno da rade i da se normalno razvijaju", naveo je Vučić na prijemu vaterpolista u Predsedništvu Srbije u Beogradu.

On je rekao i da su vaterpolisti donijeli ogromnu radost Srbiji.

"Ako smem da citiram (Dušana) Mandića i (Andriju) Prlainovića, doneli ste ogromnu radost i našem narodu gde god on da živi i u Crnoj Gori i Republici Srpskoj i svuda na kugli zemaljskoj... Hvala što ste se toliko srčano borili za naše boje, za crveno-plavo-beli dres, mada nema dresova, ali je to uvek u glavi i u srcu", izjavio je Vučić na prijemu u Predsedništvu Srbije u Beogradu.

On je istakao da osvajanje četiri Europska prvenstva zaredom nije samo uspjeh.

"To je više od priče koju bi bilo ko mogao da ispriča, to je priča o promjeni mentaliteta, na šta mi nismo navikli i to se može samo uz ogroman trud, rad i ogromnu ambiciju", kazao je.

On je istakao i da od njih očekuje, iako je to nezahvalno reći, uvijek još više.

"Iako nema dalje, ali očekujemo i da budemo ponovo svetski prvaci i da vratimo titulu svetskog prvaka i sačuvamo titulu olimpijskog prvaka, a onoliko koliko možemo da pomognemo, to ćemo da učinimo", dodao je.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović u ime ekipe i "stidljivog stručnog štaba" zahvalio je Vučiću na prijemu u Predsedništvu Srbije.

"Mi smo svoje reči pokazali u bazenu, svoja dela isto tako pokazali u vodi i pre svega smo pokazali kako se bori, kako se igra i kako se brane boje naše zemlje", rekao je.

On je obećao da će momci sa njim se truditi da opravdaju Vučićevo povjerenje i sredstva koja će biti uložena u vaterpolo Srbije.

Vaterpolisti su Vučiću poklonili loptu s potpisima i vaterpolo kapu, a svečani doček za njih i teniserku Olgu Danilović biće organizovan večeras ispred Skupštine Beograda.

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu i to četvrti put uzastopno.