Xavi dobio idealnu šansu za osvetu Ronaldu, ali je odlučio ispasti čovjek

.
Stao u odbranu Portugalca

 

U jesen svoje karijere Cristiano Ronaldo otišao je u Saudijsku Arabiju i potpisao za Al-Nassr. Nalazi se na meti mnogih kritika, a u odbranu mu je stao čovjek koji bi imao puno pravo svašta toga lošeg reći.

Cristiano Ronaldo karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji gdje je potpisao za Al-Nassr i prema njegovim izjavama, u Evropu se nema namjeru vraćati.

Pred kraj karijere u arapske zemlje otišao je i Xavi Hernandez, sadašnji trener Barcelone, a nekada fantastični veznjak. 

On je nastupao za Al-Sadd u Kataru, a iz tog vremena ne vežu ga baš lijepe uspomene s Ronaldom s obzirom na izjave koje su obojica davali.

"Ronaldo je igrač svog vremena, ali problem je što postoji još jedan igrač koji je bio skoro najbolji igrač u historiji.

Cristiano je izvanredan, ali u poređenju sa Messijem, za mene i za sve koji vole fudbal, ne može biti poređenja", rekao je tada Xavi, a Ronaldo mu nije ostao dužan.

"Najtraženiji igrač na internetu sam ja. Ljudi koji žele da se pojave na naslovnicama ili da promovišu stvari pričaju o meni.

Zašto bi mi bilo važno šta Xavi kaže? Gdje igra? U Kataru ili ne znam, nema veze. Osvojio je sve, ali nikada nije osvojio Zlatnu loptu. Imam tri", rekao je tada  Ronaldo, nakon što je Xavi prešao u Katar 2015. godine.

Danas, kada je Ronaldo u Saudijskoj Arabiji "ili ne znam, nema veze", Xavi je dao pomalo iznenađujuću izjavu i nije htio da se sveti Ronaldu i ponaša kao on.

"Al-Nassr je veliki klub. Cristiano će tu napraviti razliku. Naći će vrlo konkurentno prvenstvo, gdje mu neće biti lako, ali rođen je konkurentan i to će mu pomoći.

Igrao sam i protiv nekoliko timova tamo kada sam bio u Al-Sadu", rekao je Xavi, prenose španski mediji.