Xavi ga pozvao u kancelariju, u dvije rečenice rekao šta ima, a on od šoka nije ni progovorio

,
Španski mediji već nekoliko dana pišu o tome da se u svlačionici Barcelone u januaru sprema prava čistka, te da je Xavi Hernandez već počeo otpisivati pojedine igrače.

U Barceloni ne mogu biti zadovoljni prvim dijelom sezone, a posebno se to odnosi na La Ligu gdje je katalonski klub posebno zakazao u finišu jesenjeg dijela zbog čega zaostaje sedam bodova za Real Madridom i Gironom.

Navijači Barcelone itekako su nezadovoljni igrama ovog tima i jasno je da su katalonskom klubu potrebna pojačanja ukoliko žele da se bore za odbranu titule prvaka Španije.

Također, sigurno je da će biti i odlazaka tokom januara jer postoje fudbaleri koji nisu opravdali Xavijeva očekivanja, te je trener Barcelone čelnicima kluba jasno dao do znanja da ih više ne želi u svom timu.

Špekuliše se da čak nije zadovoljan ni igrama Joaa Felixa koji je stigao kao veliko pojačanje iz Atletico Madrida, ali njegova forma previše oscilira iz utakmice u utakmicu.

Međutim, Mundo Deportivo piše da postoji fudbaler kojeg je Xavi već prekrižio i poručio mu da u januaru traži novi klub jer je u potpunosti razočaran njegovim nastupima.

U pitanju je vezni igrač Oriol Romeu koji je ljetos iz Girone stigao u Barcelonu kao zamjena za Sergija Busquetsa, ali je totalno podbacio. Xavi mu je dao dosta prilika da se dokaže, ali Romeu nije bio na željenom nivou.

 

Totalni pad forme doživio je u finišu prvog dijela sezone, a sve je bilo jasno nakon poraza od Antwerpa gdje je Romeu bio očajan i već tada je Xavi znao očito da mu je potreban mnogo bolji igrač na toj poziciji.

Mundo Deportivo navodi da je Xavi već obavio razgovor s ovim veznjakom, te da je Romeu dobio jasnu poruku da se na njega neće računati u drugom dijelu sezone i da on ima slobodu da traži novi klub.

Navodno, takva odluka je šokirala veznjaka Barcelone jer nije očekivao da će nakon svega pola godine biti otpisan. Romeu se nije izjašnjavao na Xavijevu odluku, ali očekuje se da će dosta stvari biti jasnije nakon kratke zimske pauze.

Romeu je ljetos došao za 3.5 miliona eura iz Girone i potpisao je ugovor na tri godine, ali čini se da će nakon samo šest godina spakovati kofere. U dosadašnjem dijelu sezone ovaj 32-godišnjak odigrao je 19 mečeva i upisao je jednu asistenciju.