Xavi Hernandez: "Dobit ću otkaz ako ovo ne bude išlo kako treba"

.
Trener Barcelone Xavi Hernandez svjestan je kako će vjerovatno dobiti otkaz ako klub ne bude igrao dobro i osvajao trofeje u narednom periodu.

 

Ovaj 42-godišnjak zamijenio je prije godinu dana Ronalda Koemana na klupi katalonskog velikana. Ipak, ni on nije donio previše voljenom klubu, a i ove sezone ekipa ne blista, iako je doveden veliki broj novih igrača.

Xavi je svjestan da loše igre i izostanak trofeja ne donose ništa dobro za njega. Spreman je na otkaz.

"S naporima koje je učinilo rukovodstvo kluba i s ekipom kakvu imamo, moramo se boriti za trofeje", rekao je Xavi na današnjoj press konferenciji i nastavio je:

"Ako ne bude trofeja, kao što je predsjednik već rekao, bit će posljedica. Za mane prvog. Ako ne osvojimo ništa dobit ću otkaz, doći će drugi trener. Ipak, dat ću sve od sebe da ovo uspije", rekao je Xavi.

Barcelona se gotovo oprostila od nastupa u Ligi prvaka. To će vjerovatno biti potvrđeno naredne sedmice nakon utakmica petog kola. Također, Katalonci imaju dosta povrijeđenih fudbalera.

"Tako je, kako je. Nismo u dobroj poziciji, ali to me neće zaustaviti. Idemo korak po korak, imamo tri boda manje od lidera La Lige i nastavljamo se boriti", poručio je Xavi.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Barcelona je prethodnog vikenda lagano izgubila El Clasico od Real Madrida s 3:1 i ostala je tri boda iza Kraljeva na tabeli.

Što se tiče Lige prvaka tamo katalonskom gigantu treba istinsko čudo. Moraju pobijediti Bayern i Viktoriju Plzen, a da Inter ne pobijedi nijednu od ove dvije ekipe u preostala dva kola.

Novi izazov Barcelonu čeka već sutra kada će na Camp Nou ugostiti neugodni Villarreal.