Xavi otkrio veliki problem Barcelone: To nije normalno!

,
Barcelona je ponovo ostala bez tri boda. Ovaj put na gostovanju kod Valencije, a bilo je 1:1.

Poveli su Katalonci, te se činilo da će do tri boda, ali Guillamon je sjajno pogodio 20-tak minuta prije kraja i donio svom timu vrijedan bod.

Barcelona će ukoliko Girona slavi u ovom kolu za liderom zaostajati čak devet bodova i čini se da će nova titula katalonskom gigantu ostati samo san.

Realizacija je veliki problem ovog tima, a svjestan toga je i gavni trener Xavi Hernandez.

"Opet nas muči istvar stvar kao prošle sedmice, a to je efikasnost. Poklonili smo protivniku dva boda. Stvorili smo dovoljno šansi za pobjedu, no na kraju smo uzeli samo bod i nismo zadovoljni. Ovo nam je bilo kao finale, a bod nije dovoljan. Bit ćemo bolji", rekao je Xavi.

Ponovo je istakao gorući problem.

Ovaj manjak efikasnosti nije normalan. Misli da je to veći problem nego nedostatak energičnosti u odbrani. Vrijeme da budemo kritični prema sebi i tražimo više od sebe samih. Neefikasnost je najbolji opis sezona koja traje. Što se tiče same igre, na dobrom smo putu. Svlačionica je uznemirena i razočarana poput mene jer smo odigrali dobru utakmicu, dovoljno da slavimo, a na kraju to nismo ostvarili", jasan je bio nekada legendarni nogometaš.

Barcelona je tako sada na trećem mjestu sa 35 osvojenih bodova i ima za čime da žali. Real je na 39, a Girona 41, te ova ova dva tima imaju i utakmicu manje.

Kada je realizacija u pitanju, Barcelona je postigla 31 pogodak ove sezone, dok je Real to učinio 34 puta, a Girona 38.

Sigurno će se i sam Xavi naći na meti kritika, a na zimu će se Barcelona morati pojačati.

"Prije mesec dana sam čuo da bih mogao da postanem Sir Alex u Barseloni, sada mi govorite da ću izgubiti posao... Ovom klubu je prije svega potrebna stabilnost. Ovaj projekat je uspješan i pobjednički, tako da ne smijemo pasti u depresiju na svakom neuspjehu,” rekao je Xavi uoči meča sa Valencijom, što jasno govori da već pritisak postoji.

Na novi kiks ne smije ni pomisliti, a u narednom kolu u Barcelonu stiže Almerija.