Emery priznao: Xhaka bi mogao zaigrati za Arsenal u subotu

Švicarski fudbaler Granit Xhaka još uvijek se nalazi van konkurencije za utakmice Arsenala nakon sukoba s navijačima ovog kluba.

Xhaka je prije nekoliko sedmica izviždan od strane navijača Arsenala dok je napuštao teren, ali im nije ostao dužan i uputio im je nekoliko psovki. Zbog toga je Švicarac odmah izbačen iz prvog tima, te još uvijek ne konkuriše za mečeve ovog tima.

Da stvar bude gora Unai Emery mu je odmah oduzeo kapitensku traku, te je jasno rekao da bi Xhaka već u januaru mogao napustiti Arsenal. Ipak, čini se da se situacija malo popravlja, te da bi se Xhaka pored svega mogao vratiti u tim, prenosi sportsport.ba.

"Psihički je jako dobro napredovao i blizu je da bude spreman za igru kada ga budemo trebali. Pričao sam s njim jutors i imali smo jako dobar razgovor. Trenira veoma dobro i ukoliko tako nastavi sigurno da ćemo ga vratiti u tim", rekao je Emery i dodao.

"On želi da se vrati na teren i da pomogne Arsenalu. Idemo korak po korak i važno je da s navijačima riješi te nesuglasice. Vidjet ćemo sutra da li će on biti u konkurenciji za meč u subotu. Ima veliko samopouzdanje i spreman je, ali nećemo ništa rizikovati".