Za Edina Džeku "stigla" ponuda od 15 miliona eura, na potezu Roma

Sve se glasnije priča i o odlasku u Inter, gdje bi sa njim mogao preselili i Lorenzo Pellegrini

Fudbaleri Rome sutra igraju meč 31. kola Serie A na gostovanju kod Sampdorije, a sportska javnost u Italiji sve više se "bavi" Edinom Džekom i njegovim rastankom sa Vučicom.

Dijamant sa rimskom klubom ima ugovor do ljeta 2020. godine, a kako nije bilo govora o produženju saradnje, gotovo je sigurno da će u predstojećem prijelaznom roku Roma pokušati prodati kapitena Zmajeva, kako bi zaradila bar nešto...

No, iz kluba su jasno poručili da našeg golgetera neće pustiti za siću, pa su već odbili ponude West Hama i Newcastlea koje su iznosile po 10 miliona eura. Sada je, kako piše Corrirere dello Sporta, londonski klub ponudio 15 miliona eura, ali još nema službenog odgovora Rome, koja je ranije najavila da je Džekina cijena 25 miliona eura, kako piše Faktor.

S druge strane Tuttosport najavljuje da bi Dijamant trebao biti zamjena za Maura Icardija u Interu, a da bi u grad mode zajedno sa našim kapitenom mogao preseliti i Lorenzo Pellegrini.

Do početka prijelaznog roka je još mnogo vremena, a samim time i još mnogo kombinacija. Ono što je u ovom trenutku sigurno je da će Džeko napustiti Romu, a da li će nova destinacija biti Inter, West Ham, Everton, Newcastle, Fenerbahče ili neki "ini" klub za sada nije poznato...