Za Real je večeras 13 sretan broj: Čarolije Balea i greške Kariusa za slavlje Kraljeva!

U toliko očekivanom finalu Real Madrid je došao do pobjede nad Liverpoolom i pokazao da je rođeni šampion. Tri vezane titule prvaka Evrope su fascinantne, a da ne govorimo da ih kraljevski klub u ima čak 13.

Utakmicu bolje otvara Liverpool, koji je na krilima Mohameda Salaha ove sezone prikupio simpatije i onih koji ranije nisu pretjerano obožavali Redse. U prvih desetak minuta Real Madrid je bio orijentisan na odbranu golu. U osmoj minuti Firmino je poslao opasnu loptu, a Navas, na sreću Reala, sve dobro prati i spašava.

U 11. minuti Marcelo na drugoj strani šutira pored gola, a u 15. minuti Ronaldo ima sjajnu priliku, nakon što je prošao po desnoj strani, uvalio se u kazneni prostor Redsa, a onda pucao preko gola.

Salahova povreda kao ključni detalj

I onda u 26. minuti trenutak koji je možda promijenio čitav tok utakmice. Zbog povrde iz igre je morao Salah, a zamijenio ga je Lallana. Najbolji Liverpoolov nogometaš nije mogao da nastavi, iako je pokušavao da stisne zube. Na drugoj strani Carvajal se povrijedio i on je također rano završio finale.

Do kraja prvog dijela Real je mogao i do vodstva, no udarac Nacha iz voleja ide u vanjski dio mreže. Mreže su mirovale u prvom dijelu, ali nastavak donosi dosta uzbuđenja i ono zbog čega se i igra - golove.

Na početku drugog dijela velika šansa za Kraljeve, a Isco pogađa prečku. U 50. minuti neobjašnjiva greška Kariusa, pa Benzema postiže ni kriv, ni dužan pogodak za 1:0. Golmna Liverpoola je pokupio loptu ispred francuskog napadača, pokušao je proigrati nekoga od saigrača, ali je pogodio samo Benzemu i lopta je odsjela u mreži.

Karius koštao Redse

Samo nekoliko minuta kasnije Liverpool je izjednačio. Milner izvodi korner, Lovren glavom prebacuje loptu u peterac, a tamo se Mane najbolje snalazi i matira Navasa za povratak na početak.

Već u 64. minuti novi pogodak za Kraljeve. Marcelo je sjajno ubacio u šesnaesterac,a Gareth Bale škaricama spektakularno zabija za 2:1 i Real Madrid je opet došao u mat poziciju, ali nisu se ni Englezi predavali, pa čak i ako su znatno oslabljeni neigranjem Salaha.

Mane je u 71. minuti mogao po drugi put izvaditi Redse iz dubioze, ali ovaj put stativa se ispriječila. Tri minute kasnije Ronaldo ima veliku šansu, ali je izblokiran iako je krenuo sam prema Kariusu. U 81. minuti Karius je fantastičnom intervencijom ostavio svoj tim u igri, ali sve upropastio u 84. minuti.

Bale je iz daljine opalio, Karius se obrukao i primio bizaran gol, pa je jedan od krivaca za poraz Liverpoola, koji se nadao prvoj tituli prvaka Evrope od 2005. godine i ukupno šestoj.

Real Madrid - Liverpool 3:1 (Benzema 51, Bale 64, 83/ Mane 55)

Real Madrid: Navas - Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal - Kroos, Casemiro, Modrić, Isco - Ronaldo, Benzema.

Liverpool: Karius - Robertson, Van Dijk, Lovren, Alexander-Arnold - Wijnaldum, Henderson, Milner - Mane, Firmino, Salah.