"Zabio sam dva gola za Liverpool, a Abbey je bila moj hat-trick te večeri"

sa
Već neko vrijeme nalazi se u nogometnoj penziji, ali njegove priče često dospijevaju na naslovnice otočkih novina.

Često za britanske medije na svojstven način komentariše utakmice Premier lige i dešavanja u svijetu nogometa, ali ipak ima materijala puno i za žutu štampu.

Visok 203 cm, sam po sebi bio je interesantan dok je igrao, ali ga je i takvog krasila odlična tehnika, a u karijeri je igrao za neke velike ili jake timove kao što su Liverpool i Tottenham. Oprostio se kasnije u dresu Burnleyja.

Englez je svojevremeno izjavio kako bi za idealno partnera u napadu izabrao Ronalda Nazaria Da Limu. Poznata je anegdota kako su se upoznali kada Braziliac nije ni znao ko je on, ko je zapravo Peter Crouch.

"Ronalda sam upoznao na Ibizi, bio sam tamo na odmoru i vidio sam ga na plaži. Bio je zauzet ispijanjem piva, a sjećam se i da je imao pepeljaru na stomaku. Svaki put kada bi završio piće, došla bi djevojka, manekenka, i donijela bi mu novo", ispričao je bivši napadač prije nekoliko godina.

Sada je u vlastitom podcastu Crouch ugostio suprugu Abbey Clancy (37) i oboje su se prisjećali dana kad su se upoznali. Bilo je to davne 2005. u Liverpoolu.

Prvo su šaljivo govorili o svom upoznavaju u jednom pubu u Liverpoolu, a onda su ozbiljnijim tonom kazali da su na prvu shvatili da pripadaju jedno drugom.

Crouch bezobrazno priča da je Abbey upoznao na rođendanskoj zabavi u liverpulskom restoranu gdje je njegova sadašnja supruga radila kao konobarica.

"Preselio sam se u Liverpool i onda si ti došla i rekao sam: 'Vau - ovo mjesto je nevjerovatno'", rekao je Crouch supruzi u podcastu.

No, bivši napadač nije bio samo na rođendanskoj proslavi. Također je proslavio kraj negativne golgeterske serije.

"Imao sam problema. Onda pras – zabio sam dva gola i moj hat-trick bio je Abbey te večeri", u smijehu je kazao legendarni napadač.

"Možda sve to zvuči šašavo, ali ljepšu djevojku u životu nisam vidio. Uvijek se sjetim tvojih očiju. Ima ih i tvoja majka. Nevjerovatne ste".

No, potrajalo je dok njih dvoje prvi put nisu legli u krevet. Peter opisuje model kao "teško za razbijanje". Abbey odgovara: "Da, jer nisam potpuna kur*a."

 

"Ja sam samo dama na ulici, ali nakaza u krevetu!", dodala je Abbey dok su razgovarali ona i čovjek za kog se udala 2011. godine.

Ipak, prvu zajedničku noć treba pamtiti po nečem drugom. Umjesto toga, bivši napadač nije pospremio svoj stan...

"Kada smo ušli u tvoj stan, nisi imao čak ni posteljinu na krevetu. Imao si i prljav WC".

"Da, tako je. Bio sam u Premier ligi, zaradio sam ogorman novac, ali živio sam kao student jer sam imao iste prijatelje koji su bili na fakultetu ili su tek počinjali da rade i živjeli su kao prije", dodao je Englez.

[instagram][instagram]https://www.instagram.com/p/Ck-fzF5NHrC/[/instagram][/instagram]

 

No na kraju je ljubav nadjačala početni šok pri pogledu na prljavi stan. Peter i Abbey vjenčali su se 2011., a nedavno su se vjenčali po drugi put. A osim njih u sretnoj prodici Crouch je i četvero djece Spohia (11), Liberty (7), Johnny (5) i Jack (3).

Sam Crouch postigao je apsolutni kultni status tokom svoje duge karijere u Engleskoj, a najbolje godine ipak su bile one između 2005. i 2008. na Anfieldu.

Uz to, bivši napadač odigrao je 42 međunarodne utakmice za Englesku i zabio 22 gola za "Tri lava". Uvijek dobro raspoloženi bivši profesionalac trenutno radi kao stručnjak i komičar u Engleskoj.