Zaboravite na Mbappea i Haalanda: Real Madrid će u narednim danima "dobiti" najveće pojačanje

.
Benzema potpisuje novi ugovor

Real Madrid će ovog ljeta sigurno biti itekako aktivan u ljetnom prelaznom roku, ali prije toga Kraljevi žele da riješe neke stvari unutar igračkog kadra.

Jasno je da će biti onih koji će napustiti Real Madrid na kraju ove sezone i da će Kraljevi pokušati dovesti što bolja pojačanja, ali trenutno Florentino Perez i njegovi saradnici fokusirani su na trenutni igrači kadar.

Naime, Real Madrid igra dosta bolju sezonu nego što se očekivalo i Kraljevi su već osigurali titulu prvaka Španije, a imaju priliku da osvoje i Ligu prvaka jer su došli do finala gdje ih čeka Liverpool.

Zbog toga su čelnici Reala odlučili da pojedinim igračima ponude nove ugovore, a prije svega to se odnosi na Karima Benzemu koji igra vjerovatno najbolju sezonu u svojoj karijeri.

Benzema s Kraljevima ima ugovor do ljeta 2023. godine koji je produžio pred početak sezone. Međutim, nakon nevjerovatne sezone u Realu su odlučili da ga nagrade novim ugovorom.

Marca je objavila danas da je ovaj 34-godišnjak odlučan da ostane u Realu što duže i pregovori su skoro završeni. Benzema je pristao da produži saradnju do ljeta 2024. godine i to je sigurno najbolji posao Reala pred početak nove sezone.

Benzema je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 43 utakmice i zabio je čak 41 gol i upisao još 14 asistencija.