Zagrlio Modrića nakon utakmice, pa stao pred novinare i pričao o statusu Hrvata u Real Madridu

.
Ancelotti je bio jasan

 

Fudbaleri Real Madrida sinoć su sa 3:2 pobijedili u gostima Napoli u meču drugog kola grupne faze Lige prvaka. Svoju šansu na ovoj utakmici dobio je i Luka Modrić, a Carlo Ancelotti je nakon meča pričao upravo o statusu hrvatskog reprezentativca.

Luka Modrić već danima je u centru pažnje fudbalske javnosti jer je jasno da u Real Madridu ove sezone nema status kao prethodnih što izaziva nezadovoljstvo kod reprezentativca Hrvatske.

Protiv Atletica je odigrao tek prvo poluvrijeme, a proteklog vikenda protiv Girone uopšte nije igrao. Modrić je i sinoć ušao s klupe i dobio je tek nešto više od pola sata od Carla Ancelottija.

Modrić je bio glavna tema i na press konferenciji nakon utakmice i Ancelotti jednostavno nije mogao izbjeći pitanja oko hrvatskog veznjaka jer sve zanima njegov status u ekipi i špekulacije da Luka navodno želi napustiti Kraljeve.

Ancelotti nije krio da je umoran od priče oko Modrića, ali da mu je jasno da Hrvat baš nije zadovoljan minutažom koju ima u dosadašnjem dijelu sezone.

"Luka Modrić? Napravio je ono što smo očekivali od njega. Stavio je svoje iskustvo i poznavanje igre u službu ekipe i odigrao je 30 minuta na visokom nivou", rekao je Ancelotti, a potom su ga pitali da li misli da je Modrić nezadovoljan statusom kojeg trenutno ima u ekipi Reala.

"Već sam rekao da je odigrao na visokom nivou i to znači da je dovoljno motivisan i da može dati doprinos našoj igri što je i uradio večeras. To je ono što trener traži od nekoga ko ne igra i on je možda malo ljut zbog toga, ali neka ne gubi nadu da će doprinijeti ekipi na terenu. U tom smislu je Luka bio fantastičan večeras".

Modrić je ljetos produžio ugovor na još godinu dana iako je imao nekoliko bogatih ponuda, ali je odlučio ostati. No, samopouzdanje mu je sigurno poljuljano jer je shvatio da više nema status u ekipi kao nekada.

Real je doveo dosta mlađih igrača u veznom redu i očito je da Modrić neće više imati zabetonirano mjesto u početnom sastavu. Ovaj 38-godišnjak je na osam mečeva ove sezone upisao 312 minuta.