Zanimljiva tvrdnja Velibora Pudara: Lana je već najbolji sportista BiH svih vremena

Pudar
Dugogodišnji sportski radnik Velibor Pudar iznio je zanimljivu tvrdnju na društvenim mrežama poručivši da je njegova kćerka Lana Pudar već sada najbolji sportista Bosne i Hercegovine svih vremena.

 

Velibor Pudar, koji je ostavio dubok trag kao golman Veleža, a danas je trener golmana u NK GOŠK iz Gabele, ponosan je na uspjehe svoje nevjerovatne kćerke koja nastavlja pisati historiju bh. sporta.

Lana (17) je već sada seniorska evropska prvakinja, a nove uspjehe nanizala je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u izraelskoj Netanyji gdje je osvojila dvije zlatne i jednu srebrenu medalju. U sve tri discipline u kojima je nastupila uzela je medalju.

Stoga, njen otac s pravom tvrdi da je Lana Pudar već sada najbolji sportista u historiji Bosne i Hercegovine. Na svom Facebook statusu naveo je da će možda neko reći da je subjektivan, ali da mu činjenice idu u prilog. Nabrojao je neke od najznačajnijih Laninih uspjeha.

"Možda će neko reći da sam subjektivan, ali mi činjenice idu u prilog. Lana Pudar je sa svojih 17 godina donijela sa juniorskih i seniorskih evropskih i svjetskih prvenstava 15 medalja i slobodno mogu reći da je već sada najbolji sportista Bosne i Hercegovine svih vremena", naveo je Velibor, a onda nabrojao Lanine uspjehe:

 

SENIORSKA OSTVARENJA:

Evropska prvakinja na 200m delfin

Bronzana na Evropskom prvenstvu na 100m delfin

Bronzana na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima

 

JUNIORSKA OSTVARENJA:

Prvakinja svijeta na 100 i 200 metara delfin

Viceprvakinja svijeta na 50 metara delfin

Dvostruka prvakinja Evrope na 200m delfin

Dvostruka prvakinja na 100m delfin

Dvostruka prvakinja na 50 m delfin

Viceprvakinja Evrope na 50, 100 i 200 metara delfin