Zaplet u slučaju Danija Alveša: Sad i njegovoj majci prijeti zatvorska kazna

,

Daniju Alvešu (Alves), bivšem igrafu Barcelone, u februaru će početi suđenje za optužbu da je silovao ženu u noćnom klubu. Ako se dokaže da je kriv, prijeti mu između osam i deset godina zatvora. 

Španski mediji prenose kako je Lusija Alveš (Lucia Alves), majka optuženog, na društvenim mrežama objavila video žrtve te tako prekršila izričitu zabranu suda o otkrivanju identiteta žrtve. 

U januaru prošle godine, Alveša je policija uhapisla nakon što se svojevoljno pojavio u policijskoj stanici, nekoliko dana nakon incidenta u noćnom klubu. Tvrdi da je nevin, ali je već četiri puta mijenjao iskaz. 

Za njegovu nevinost jamčile su njegova bivša supruga i njegova majka, koja bi se mogla naći u pravnim problemima, nakon objave videa žrtve u pokušaju diskreditacije. 

Ona je kritikovala ljubav žrtve prema noćnim izlascima i tvrdi da "samo želi doći do novca i slave". Sam video nije povezan s incidentom, već je stara snimka rođenadanske proslave, prenosi El Periodico, koji je imao pristup snimku, ali ga nije objavio u skladu sa sudskim nalogom i iz poštovanja prema žrtvi. 

Žrtva je reagirala novom tužbom, te Alvešovoj majci prijeti kazna od tri mjeseca do godine dana zatvora zbog kompromitiranja suđenja i kršenja žrtvinog prava na anonimnost

 

Foto: X