Saigrač objasnio zašto Hertha mora zadržati Vedada Ibiševića

Bivšem reprezentativcu BiH Vedadu Ibiševiću na kraju sezone ističe ugovor sa Herthom, a još uvijek nije poznato da li će doći do potpisivanja novog ugovora.

Ibišević iako ima 34 godine na plećima, i dalje je u sjajnoj formi. Ove sezone u Bundesligi postigao je osam pogodaka, a dodao je još dva gola u Njemačkom kupu. Ako pitate Salomona Kaloua, Hertha bi morala zadržati Vedada Ibiševića.

“Bilo bi važno zadržati Vedada. On je naš kapiten i trebali bi nastojati da zadržimo naše najbolje igrače. Mislim da on u rezervoaru ima još mnogo goriva”, rekao je Kalou, koji je potom nastavio govoriti o legendarnom napadaču BiH.

“Napadači kao on su prava rijetkost. On naprijed sačuva loptu, i jako dobro proigrava. Tehnički je jak, a pred golom uvijek hladan. Takav igrač vam je potreban u kadru. U teškim situacijama pomaže ekipi”.

I sam Vedad Ibišević nedavno je rekao kako ne razmišlja o mirovini. Želi još igrati, a zainteresovan je ostati u Berlinu, gdje je kapiten ekipe, a kako kaže, i porodica mu se u Berlinu osjeća odlično. Bez sumnje, Ibišević ima još dosta toga pružiti u Herthinom dresu, pišu sportske.ba.