Zašto Salihamidžić neće birati novog trenera Bayerna?

čsjsflkhsdflh
Sportski direktor Bavaraca radi sjajan posao

Fudbaleri Bayerna sinoć su pobjedom od 3:0 nad ekipom Chelseaja u Londonu najavili napad na naslov evropskog prvaka, a trener Hansi Flick je napravio veliki korak ka tome da postane dugoročno rješenje na klupi bavarskog giganta.

Nakon utakmice, Hasan Salihamidžić je govorio o njemu, kazavši da radi sjajan posao.

"Zaista pravi velike stvari, vratio nam je pobjednički duh i naš prepoznatljivi stil, ali još je posla pred njim, čeka nas još mnogo značajnih utakmica", kazao je Salihamidžić.

Nije time naš nekadašnji reprezentativac želio poniziti Flicka niti staviti znak pitanja nad njegov ugovor, već je želio spustiti loptu na zemlju i ostaviti odluku o Flicku čelnicima kluba.

No, i za Salihamidžića i za Flicka iznenađenje je nastupilo nakon odlaska u ložu, gdje su ih dočekali presretni Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeness. Rummenigge je tom prilikom istakao, doduše između redova, da je već odlučio da Flicku ponudi novi ugovor. Salihamidžić je ranije bio za to da Bayern od ljeta na mjesto trenera pokuša dovesti Mauricija Pochettina, ali nema dileme da će i on biti zadovoljan ishodom situacije oko Flicka.