Završena najdramatičnija grupa Lige prvaka, Sevilla se oprostila od nokaut faze

.
Grupa G nogometne Lige prvaka uoči posljednjeg kola donijela je najveću dramu jer su sve četiri ekipe mogle proći dalje, a na kraju put u osminu finala su ovjerili Lille i Salzburg.

Prvak Francuske Lille s prvog mjesta ide u nokaut fazu Lige prvaka. Francuzi su rezultatom 3:1 savladali Wolfsburg u posljednjem kolu i tako ispunili cilj koji je stavljen pred tim prije početka sezone.

Prvi gol na utakmici postigao je Burak Yilmaz u 11. minuti. Iako već neko vrijeme veteran, turski napadač igra fenomenalno i vodi svoj tim ka novom ispisivanju historije. Do kraja utakmice su golovima Jonathan David i Angel Gomez zapečatili sudbinu Nijemaca. Renato Steffen je u završnici postigao utješni gol za Vukove.

U nokaut fazu ide i Salzburg koji je rezultatom 1:0 na svom terenu savladao Sevillu. Jedini pogodak na utakmici u 50. minuti postigao je Noah Okafor.

Sevilla je meč završila s igračem manje jer je Juan Jordan u 64. minuti isključen. Tako na kraju grupe Lille i Salzburg idu u nokaut fazu Lige prvaka, a Sevilla prelazi u svoje omiljeno takmičenje Evropsku ligu.

U grupi F Manchester United je u izmijenjenom sastavu dočekao Young Boys i tu je završeno remijem rezultatom 1:1.

Mason Greenwood je u devetoj minuti doveo domaćina u vodstvo da bi Fabian Rieder postavio konačnih 1:1 u 42. minuti.

Manchester United je grupu okončao na prvom, a Young Boys na posljednjem mjestu. Drugog putnika iz ove grupe u nokaut fazu saznat ćemo sutra kada se sastanu Atalanta i Villarreal. Ovaj meč je odgođen zbog obilnog snijega u Bergamu.