Željezničar pretrpio iznenađujući poraz u Međugorju, pobijedio ga je trećeligaš

.
Nogometaši Željezničara porazom su od trećeligaša Međugorja započeli dio priprema koji će obaviti u ovom hercegovačkom gradu, a bilo je 2:1.

Katastrofalno je Željezničar ušao u utakmicu i primio je gol već nakon 16 sekundi igre, a Luka Bencun je pogodio nakon akcije po desnoj strani.Ubrzo je na drugoj strani zaprijetio novajlija u redovima Željezničara Stefan Radinović, ali je odbranio golman Međugorja.

U 19. minuti je Međugorje moglo i do drugog gola, ali odbrana Željezničara otklanja opasnost, da bi uslijedilo nekoliko vezanih šansi za Plave koje su ostale neiskorištene.

Krpić je propustio dvije dobre prilike do kraja prvog poluvremena pa se na pauzu otišlo s vodstvom Međugorja od 1:0.

Do drugog gola je Međugorje stiglo nakon sat vremena igre preko Belmina Obradovića, a Plavi uspijevaju da uzvrate tek u 74. minuti kada je junior Ernad Babaluk udarcem glavom zatresao mrežu za 2:1.U 90. minuti je Željezničaru poništen pogodak zbog prekršaja nad golmanom Međugorja.

Do kraja je ostalo 2:1 za Međugorje, a tako je rezultatska kriza Plavih prenesena čak i na pripremne utakmice. Podsjećamo, jesenji dio sezone je Željo okončao s pet mečeva bez pobjede i nalazi se na rubu opasne zone u Premijer ligi BiH.

U prvom poluvremenu su za Želju igrali: Muftić, Ovčina, Galić, Cocalić, Radinović, Karić, Drljo, Štilić, Fočo, Amoah, Krpić.

U drugom poluvremenu je sastav Plavih bio: Mulalić, Radaković, Dubačkić, Zubanović, Gasal, Biber, Šemdin, Turanjanin, Babaluk, Drina, Efendić.

Rezultat:

Željezničar - Međugorje 1:2