Ženi se Nadal: 500 gostiju, zabranjeni telefoni i dronovi, ali nema Đokovića i Federera

Rafael Nadal ženi se danas na Majorci svojom dugogodišnjom djevojkom Marijom Fransiskom Perelo (Maria Francisca Parello).

Kako prenose strani mediji, gosti na vjenčanju Nadala i Marije neće smjeti da nose svoje mobilne telefone, prenosi Avaz.ba.

Svi zaposleni koji će danas raditi na vjenčanju morali su, kako se navodi, da potpišu ugovore o povjerljivosti, jer su teniseru i Mariji, najvažniji privatnost i sigurnost.

Kako dalje pišu strani mediji, očekuje se da će većina gostiju doći autobusom, a mnogi od njih će tokom vikenda zbog svadbe odsjesti u lokalnim hotelima. Prema želji mladenaca, na svadbi neće prisutviovati niko iz svijeta politike. Zanimljiva je činjenica da na svadbu nije pozvan Novak Đoković, a da se na istoj neće pojaviti Rodžer Federer (Roger) koji, kako sam kaže, ima druge obaveze.

Slavni teniser Rafael Nadal i njegova ljubav iz detinjstva, sa kojom se zabavlja već 14 godina, na raskošnoj svadbi okupit će više od 500 zvanica, prenose španski mediji. Za meni će, kako tvrde izvori, biti zadužen čuveni španski kuvar Kiki Dakosta (Da Costa), a kako se navodi Rafa će na svojoj svadbi uživati u posebnom odbroku, baziranom na povrću, za razliku od ostalih gostiju za koje je planiran tradicionalni španski jelovnik na bazi mesa i ribe.

Prema dobro obaveštenim izvorima, gosti će između ostalih biti Kristijano Ronaldo (Cristiano), Pau Gasol, pjevač Enrike Iglesijas (Enrique Iglesias) i teniser Felisijano Lopez (Feliciano Lopez). 

 

Image