Ženska košarkaška reprezentacija BiH protiv Luksemburga želi prekinuti niz od deset uzastopnih poraza

.
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine igrati protiv selekcije Luksemburga te će u ovom meču probati prekinuti negativni niz od deset uzastopnih poraza.

Naše igračice su prije tri dana poražene od Crne Gore (91:70) na Ilidži dok je Luksemburg pobjedom u Švicarskoj (48:56) pokazao da nije nimalo naivan protivnik.

Najbolja igračica ove selekcije je košarkašica bh. porijekla Esmeralda Škrijelj, dok su velika očekivanja i od talelntova Faith Ehi Etute, jedne od najboljih mladih igračica Evrope.

No, u redovima našeg tima vlada optimizam i nada da bi danas mogla biti prekinuta serija poraza bh. reprezentacije.

"Protiv Luksemburga ćemo uraditi sve. Najvažnije je da smanjimo broj izgubljenih lopti, bez toga ne možemo biti konkurentni ni protiv koga. Trudit ćemo se da to popravimo", kazao je selektor Miloš Pavlović.

U ovom meču šef stručnog štaba selekcije BiH računa na sljedeće igračice: Milica Deura, Dragana Domuzin, Sanja Radulović, Dragana Zubac, Melisa Brčaninović, Nikolina Zubac, Lejla Omerbašić, Jovana Mandić, Ajla Selimović, Almedina Ahmić, Gorana Marjanović i Nataša Šobot.

Utakmica Luksemburg – BiH počinje u 17 sati, uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 7.