Žestoka kazna za FK Partizan, šta tek čeka FK Sarajevo

Prema obrazloženju odluke Kontrolnog, disciplinskog i etičkog tijela /CEDB/, "Partizan" je kažnjen zbog bacanja tvrdih predmeta u teren, blokiranih stepenica, paljenja baklji i rasističkih povika sa tribina

Fudbalski klub “Partizan” iz Beograda kažnjen je sa dvije utakmice bez publike na svom terenu u Evropi i da plati 24.250 eura zbog neprimjerenog skandiranja navijača protiv turske “Malatije” u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, saopštila je Evropska fudbalska asocijacija /Uefa/.

Prema obrazloženju odluke Kontrolnog, disciplinskog i etičkog tijela /CEDB/, “Partizan” je kažnjen zbog bacanja tvrdih predmeta u teren, blokiranih stepenica, paljenja baklji i rasističkih povika sa tribina, piše Fokus.ba.

“Partizan” na ovu kaznu ima pravo žalbe.

Beogradski crno-bijeli su prošle sedmice savladali “Malatiju” sa 3:1 u prvom meču, dok je revanš na programu u četvrtak, 15. avgusta, u Turskoj.

Još uvijek nije poznato kakva će kazna biti u slučaju FK Sarajevo, odnosno vezano za meč protiv BATE Borisova, odigran na Bilinom polju. Podsjećamo, ta je utakmica zbog neprimjerenog ponašanja navijača Sarajeva bila u jednom trenutku i prekinuta.