Zidane dao zeleno svjetlo, Real kreće u misiju dovođenja zvijezde Bayerna

Trojac
Real Madrid će pokušati da dovede beka Bayerna Davida Alabu.

Nakon deset godina provedenih u Minhenu, 27-godišnji austrijski reprezentativac bi mogao da krene put Madrida, budući da ga Zinedine Zidane vidi kao novog lijevog beka u svom timu.

Alaba odbija da produži ugovor s Bayernom koji vrijedi do ljeta 2021. godine i Bavarci će morati da razmisle o njegovoj prodaji do kraja godine, a Madriđani smatraju bi on bio pravo rješenje za nasljednika Marcela.

Bilo je upita za Alabu iz Engleske, no njemu se ne ide tamo, pa je izglednije da pojača Reala, a Bild tvrdi da je sam Zinedine Zidane aminovao transfer i upravi poručio da treba krenuti u realizaciju istog.

U Realu ne manjka kvalietnih bekova, ali činjenica je da bi Alaba bilo pravo pojačanje i po mjeri navijača, budući da već dugi niz godina igra na visokom nivou u jednom od najboljih timova Evrope.

Uostalom, radi se o igraču koji može kvalitetno odgovoriti svim zadacima i na više pozicija, te je sposoban igrati u veznom redu. Postoji mogućnost da i Barcelona razmatra istu opciju, pa će Real imati žestoku konkurenciju u borbi za njegov potpis.

Alabina trenutna tržišna vrijednost iznosi 65 miliona eura, ali s obzirom sve okolnosti, uključujući i krizu izazvanu pandemijom koronavirusa, Bayern će morati da spusti cijenu, što će olakšati posao Real Madridu.