Ziljkić nabrijan: Trener Torpeda nas je ponizio, na nama je da odgovorimo

a
Pred sutrašnju utakmicu između Sarajeva i Torpeda održana je press konferencija bordo tima na kojoj se obratio i kapiten Sarajeva, Almedin Ziljkić.

 

FK Sarajevo sutra na Koševu igra revanš meč prvog pretkola Konferencijske lige protiv Torpedo Kutaisija nakon što je prije šest dana utakmica u Gruziji završena rezultatom 2:2.

Almedin Ziljkić je svjestan da je sve u rukama igrača Sarajeva i da sutra pred svojim navijačima moraju tražiti prolazak dalje.

"Dolazi nam ozbiljna ekipa koju ne smijemo, kao što nismo ni tamo, ni sutra podcijeniti ni u jednom momentu. Ekipu Torpeda čine sjajni igrači, sjajna pojačanja su doveli. Na nama je da pristupimo kao da igramo protiv, ne znam koje ekipe, da ne imenujem. Sve je na nama, od našeg pristupa će najviše zavisiti rezultat, iskreno", rekao je Ziljkić, pa govorio o terminu utakmice (21 sat).

"Mislim da smo se dobro spremili, jer smo trenirali u vrijeme utakmice. Utakmica se igra noćna tako da to ne smije da bude alibi ne daj Bože. Nema tu ni plusa ni minusa za nas. Mi smo profesionalci kakvo god da je vrijeme, da izađemo na teren i da izvedemo sve ono što trener zahtjeva od nas. Da smo bogdom poslušali neke stvari ne bi imali zaostatak u Gruziji."

Osvrnuo se i na riječi trenera gostujuće ekipe koji je s mnogo samopouzdanja pristupio na današnjem pressu ovog tima.

"Ne treba nas podcijeniti, a vidimo da nas je gospodin trener Torpeda ponizio. Lijepo nas je motivisao, na nama je da mu lijepo odgovorimo", poručio je dobro raspoloženi Ziljkić. 

Utakmica Sarajevo - Torpedo igra se sutra na Koševu s početkom od 21 sat, a očekuje se preko 10.000 gledaoca.

U slučaju prolaska u drugo pretkolo, Sarajevo će igrati dvomeč protiv kazahstanskog Aktobea.