Zinedine Zidane dovodi neočekivano pojačanje i to iz Rome

Francuski stručnjak Zinedine Zidane ovog ljeta će biti na velikom izazovu jer je pret njim totalna promjena igračkog kadra Real Madrida.

Kraljevski klub je ove sezone podbacio na svim poljima, a predsjednik Florentino Perez bio je primoran na kraju da moli Zinedinea Zidanea da se vrati. Zidane je otišao iz Reala na kraju prošle sezone, ali se vratio prije nego što je mislio.

Pred Realom su velike promjene, a od Zidanea se očekuje da napravi osvježenje u igračkom kadru i podmladi ekipu. Već se špekuliše o tome koga bi Real mogao dovesti ovog ljeta, a s njima se povezuje veliki broj fudbalera.

Italijanski mediji danas su objavili da je Zidane obavio razgovore s čelnicima Rome i poručio da je zainteresovan za turskog igrača Cengiza Undera.

Navodno, on ovog mladog krilnog napadača vidi kao dobro pojačanje za budućnost, te je spreman da pregovara. Roma ga je dovela 2017. godine iz Basaksehira za 15 miliona eura, ali za njega traže preko 40 miliona eura.

Cengiz Under s rimskim klubom ima ugovor do ljeta 2022. godine, a u dresu ovog kluba odigrao je 57 utakmica, te je postigao 14 golova i upisao 11 asistencija.