„Zmajevi“ doputovali u sunčanu Atinu: Zašto je selektor Prosinečki stajao tokom cijelog leta (FOTO)

Naša fudbalska reprezentacija čarter-letom s Aerodroma Sarajevo oko 11:45 sati doputovala je u Atinu, gdje je dočekalo sunčano vrijeme, 25 Celzijevih stepeni, bez oblaka, uz lagani vjetar i vlagu od 44 posto.

Slične vremenske prilike očekuju se i u utorak u 20:45 sati, kada je na programu osmo kolo kvalifikacija za Euro 2020 i utakmica Grčka – Bosna i Hercegovina, s tim što će tada temperatura biti niža za tri-četiri stepena. Dnevne temperature u Atini ovih dana kreću se od 22 do 30 stepeni, i to u hladu, prenosi Avaz.ba.

Inače, cijeli let od našeg do glavnog grčkog grada protekao je mirno, uz blagu turbulenciju samo pri slijetanju zbog vjetra, što je selektor Robert Prosinečki iskoristio da obavi razgovore sa svim igračima, tako da je na nogama bio tokom skoro cijelog puta. 

Nije teško zaključiti iz razgovora koje je vodio s reprezentativcima da je on već sto posto u predstojećoj kvalifikacionoj utakmici. Zbog toga koristi svaki trenutak da zadrži maksimalnu pažnju i koncentraciju igrača, ali i njihov pristup i motiv, kao u prethodnom duelu protiv Finaca. 

Naš državni tim u Atini će obaviti dva treninga. Prvi je večeras od 18:30 sati u trening-kampu AEK-a, a drugi sutra u 20:45 sati, u terminu meča protiv Grčke. 

Povratak "Zmajeva" u Sarajevo planiran je za srijedu u 11 sati, također čarter-letom.