Zmajevi na Grbavici obavili posljednji trening pred Armeniju

Reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su posljednji, peti trening uoči sutrašnje prve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Armenije.

Igrači su u dobroj atmosferi i puni samopouzdanja odradili sve što je zacrtao selektor Robert Prosinečki, koji je ranije naglasio kako je već izabrao početni sastav u kojem neće biti Seada Kolašinca zbog povrede.

"Armenija je jaka reprezentacija sa nekoliko kvalitetnih igrača i sigurno je da u Sarajevo dolaze po pozitivan rezultat. Očekujemo tešku utakmicu, ali vjerujemo da ćemo osvojiti tri boda i pobjedom započeti kvalifikacije", rekao je Prosinečki.

Kapiten reprezentacije Edin Džeko također vjeruje u pobjedu u sutrašnjoj utakmici protiv Armenije na startu kvalifikacija, a dodao je kako će mu ta utakmica ostati u posebnom sjećanju jer će to biti njegov stoti meč u državnom dresu, prenosi Klix.ba.

"Sigurno da jeste posebna utakmica za mene jer je jubilarna stota, na mom stadionu gdje sam počeo karijeru. Sigurno da će mi niti dodatni motiv da tu stotu utakmicu odigram i najbolje do sada i sigurni da će biti još draža ako na kraju uspijemo pobijediti", kazao je Džeko.

Podsjetimo, reprezentacija BiH dočekuje Armeniju u subotu na stadionu Grbavica s početkom od 20:45 sati, dok tri dana kasnije u Zenici dočekuje Grčku.