Zmajevi ponovo bez Džeke, Hadžibegić odredio sastav za Slovačku

č
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić je odredio početni sastav za meč 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Slovačke u Bratislavi.

Svakako, glavna vijest je da je na klupi ostao povrijeđeni Edin Džeko koji ima problema s leđima, a sastav je isti kao i protiv Islanda.

BiH: Šehić, Ahmedhodžić, Miličević, Saničanin, Dedić, Hadžiahmetović, Tahirović, Krunić, Gazibegović, Prevljak, Demirović.

Na klupi su: Vasilj, Pirić, Hadžikadunić, Kovačević, Duljević, Cimirot, Prcić, Gojak, Stevanović, Džeko, Bilbija, Kodro.

 

Slovačka: Dubravka, Pekarik, Vavro, Gyomber, Hancko, Kucka, Lobotka, Duda, Mak, Polievka, Haraslin.

Na klupi su: Rodak, Ravas, Tomič, Šatka, Suslov, Strelec, Benes, Hrošovsky, De Marco, Zrelak, Jirka Bero.

U odnosu na sastav koji je prijavio za utakmicu s Islandom Hadžibegić napravio jednu promjenu. Zarotirao je Miroslava Stevanovića i Jasmina Mešanovića, te će ovaj put nogometaš Servettea biti u sastavu, a napadač Kišvarde na tribinama.

 

Ovo će biti peti međusobni susret ovih selekcija, a bh. ekipa je uspješnija i ostvarila je tri pobjede, dok su se Slovaci samo jednom radovali.

Suci današnjeg susreta dolaze iz Italije. Glavni sudac je Marco Di Bello, a asistiraju mu Giorgio Peretti i Marco Bresmes, dok je četvrti sudac Giovanni Ayrold. VAR suci su Marco Guida i Fabio Maresca.

Susret Slovačka - Bosna i Hercegovina se igra u večeras s početkom u 20:45 sati. Direktan televizijski prijenos je omogućen na kanalu BHT1, a tekstualni prijenos susreta ćete moći pratiti na portalu Klix.ba.

Također, tokom dana ćete od naših reportera iz Bratislave dobijati najnovije vijesti, fotografije i videozapise koji se tiču utakmice.

Sastavi reprezentacija Slovačke i BiH (Foto: Screenshot / UEFA)