Zmajevi poslali "agenta" na utakmicu Portugala, sve misli okrenute duelu u ponedjeljak

Zmajevi
Član stručnog štaba nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mario Ivanković pratio je uživo sinoć duel Portugala i Slovačke na stadionu Dragao u Portu.

 

Ivanković je jedan od članova novog stručnog štaba Zmajeva pod selektorom Savom Miloševićem, a sinoć je imao specifičan zadatak kojeg je odredio naš trenerski tim.

Umjesto na utakmici u Lihtenštajnu, ovaj nekadašnji nogometaš i trener na različitim pozicijama u Zrinjskom boravio je na utakmici između Portugala i Slovačke, koju je domaći tim dobio rezultatom 3:2.

Ivanković je imao zadatak da prati Portugalce, koji su naredni protivnik Zmajeva. Zvijezde ove selekcije sinoćnjim trijumfom osigurale su plasman na Evropsko prvenstvo i koliko god svi unutar Portugala najavljivali maksimalno zalaganje za trijumf, sigurno je da će u duel koji se igra u Zenici ući nešto rasterećenije, što bi mogla biti šansa za Zmajeve.

"Najbitnija je reakcija momaka jer su pokazali sebi prije svega da mogu, za ono što nam treba i ono što nam slijedi. Maku (Marija Ivankovića op.a.) smo poslali u Portugal za neke detalje jer oni nisu nikakva tajna, poznajemo mnogo stvari o njima. Nećemo imati puno vremena te je sreća baš ta što ih poznajemo pa ćemo vidjeti kako možemo da ih iznenadimo. Bit će jako teško, ali ne i nemoguće. Sa ovakvim odnosom je sve moguće", rekao je Savo Milošević po dolasku na Međunarodni aerodrom u Sarajevo.

Šta je sve Ivanković zabilježio i da li će dati rezultat protiv Portugala, vidjet ćemo u ponedjeljak. Duel BiH - Portugal igra se na Bilinom Polju u ponedjeljak od 20:45.

Foto: Nogometni savez BiH