Zmajevi prespavali prvo poluvrijeme u Bratislavi i poraženi napuštaju Slovačku

c

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u drugom kolu kvalifikacija za EURO 2024. godine od selekcije Slovačke u Bratislavi rezultatom 2:0.

Zmajevi su prvo poluvrijeme odigrali katastrofalno.

Nećemo pogriješiti ako kažemo da je to bilo možda jedno od nagorih poluvremena u historiji naše reprezentacije u kojem nismo uputili nijedan udarac prema golu Slovačke.

Sa druge strane Slovaci su igrali svoju igru, čekali grešku našeg poljuljanog tima i na momente nervoznog.

Slavlje za Slovake u 13. minuti. Mak je povukao jednu loptu, naša odbrana je samo gledala, niko nije ušao u bloku, fudbaler Sidneya je šutirao i pogodio za 1:0, Šehić je bio nemoćan na našem golu.

Gol Maka nas nije probudio. Nastavili smo sa dosta grešaka, nepreciznih pasova. Za razliku od utakmice protiv Islanda, dosta muke je bilo u organizaciji igre. Vezni red kao da nije postojao u prvom poluvremenu.

Novi udarac za naš tim u 40. minuti. Ponovo užasna reakcija naše odbrane. Prvo je ispao Saničanin, a zatim i Miličević. Na kraju je Haraslin matirao Šehića za 2:0 i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak meča otvaramo prilikom Prevljaka u 47. minuti, Dubravka je zaustavio njegov udarac. Mnogo rastrčanije smo ušli u drugo poluvrijeme.

Slovaci uzvraćaju u 58. minuti, Duda se finom namjestio za udarac, šutirao, ali lopta odlazi preko gola Šehića.

U 65. minuti velika šansa za Bosnu i Hercegovinu. Dedić je fenomenalno centrirao, a Demirović iz dobre pozicije šutira glavom pored gola, ostalo je 2:0.

Novi pokušaj Slovačke u 73. minuti, Pekarik je dobro šutirao, Šehić još bolje zaustavio njegov pokušaj. Tri minute kasnije Suslov se propisno obrukao i promašio prazan gol sa dva metra, ostalo je 2:0.

Dobra akcija našeg tima u 80. minuti preko Stevanovića, ali povratna lopta nije došla do Džeke, bila je to obećavajuća prilika za Zmajeve da se vratimo u susret.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata i Slovaci su upisali prvi trijumf u kvalifikacijama, a naši momci prvi poraz.

Foto: Twitter