Zmajevi se okupljaju na Ilidži, počinje misija "Armenija i Grčka"

Reprezentativci Bosne i Hercegovine počeli su pristizati u hotel “Austria&Bosnia” na Ilidži, gdje je danas u 12:00 sati počelo okupljanje za predstojeće utakmice kvalifikacija za EP protiv Armenije i Grčke.

Među prvima su stigli Eldar Ćivić i Darko Todorović, a pridružili su im se Elvis Sarić, Amer Gojak, Elvir Koljić, Vedran Kjosevski i Haris Duljević.

U toku dana očekuje se dolazak ostalih igrača.

Od 16:00 sati selektor Robert Prosinečki i dva igrača obratit će se medijima, dok će u 17:00 sati u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru Zmajevi obaviti prvi trening.

Do susreta sa Armenijom, koji se igra u subotu (23. mart), trenirat će ukupno pet puta, a nakon utakmice će se zaputiti u Zenicu, gdje će do utorka (26. mart) i duela sa Grčkom obaviti još dva treninga.

Prosinečki je za ova dva susreta pozvao 23 igrača.

Golmani:

Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor), Vedran Kjosevski (Željezničar)

Odbrana:

Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dynamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Darko Todorović (Salzburg), Samir Memišević (Groningen)

Vezni red:

Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suwon Bluewings), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Istanbul Basaksehir), Deni Milošević (Konyaspor),

Napad:

Edin Džeko (Roma), Elvir Koljić (Craiova), Kenan Kodro (Athletic), prenosi BiH.ba.