"Zmajevi" su na današnji dan prije sedam godina odigrali historijsku utakmicu

zmajevi
Pod komandom legendarnog Safeta Sušića - u Rio de Ženeiru, na kultnom stadionu Maracana pred 80.000 gledalaca, Bosna i Hercegovina izašla je na megdan Argentini, koja je kasnije bila finalistu Mundijala 2014

 

Na današnji dan prije tačno sedam godina, 14. juna 2014. godine, naša fudbalska reprezentacija odigrala je svoju prvu, historijsku utakmicu na velikom takmičenju - Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Pod komandom legendarnog Safeta Sušića - u Rio de Ženeiru, na kultnom stadionu Maracana pred 80.000 gledalaca, Bosna i Hercegovina izašla je na megdan Argentini, koja je kasnije bila finalistu Mundijala 2014.

Argentinci predvođeni Lionelom Mesijem (Messi) poveli su sretno već u 2. minuti kada je Sead Kolašinac postigao autogol. Mesi je u 65. minuti povećao vodstvo, a konačan rezultat postavio je Vedad Ibišević u 85. minuti utakmice i tako još jednom ušao u historiju bh. fudbala.

BiH - Argentina 1:2

BiH: Begović, Mujdža (Ibišević 69.), Bičakčić, Spahić, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Misimović (Medunjanin 74.), Hajrović (Višća 71.), Lulić i Džeko

ARGENTINA: Romero, Zabaleta, Garay, Campagnaro, Rojo, Di Maria, Messi, Maxi Rodrigez, Mascherano, Fernandez i Aguero.