Zmajevi sutra žele prekinuti niz od tri poraza i pobjedom najaviti meč protiv Islanda

.
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na stadionu Bilino polje odradila posljednji trening pred sutrašnji meč protiv selekcije Lihtenštajna.

 

Za izabranike Mehe Kodre u naredna dva meča jedine opcije su dvije pobjede sa kojim bi "ostali" u igri za to drugo mjesto koje vodi na Evropsko prvenstvo.

Zadnja linija bez Ahmethodžića i Barišića sigurno će biti dosta oslabljena, ali stručni štab se nada da će Kolašinac, Miličević, Hadžikadunić, zatvoriti tu stopersku poziciju u ove dvije utakmice, te da će ekipa uspjeti da ostvari svoj cilj.

Još je dosta upitnika oko sastava za sutrašnji meč, ali ne sumnjamo da će naši igrači od prve minute krenuti ofanzivno ka golu gostiju, kako bi što prije postigli gol, ali i riješili utakmicu, odnosno što manje potrošili energije pred ono što ih očekuje za nekoliko dana na Islandu.

Sigurno da se ne treba podcijeniti ni selekcija Lihtenštajna koja je zadnji razred nogometa u Evropi. Naši gosti sutra dolaze u Zenicu sa četiri poraza na svome kontu i gol razlikom 0:14. Posljednji meč u kvalifikacijama odigrali su i najbolje, kada su poraženi na domaćem terenu od Slovačke minimalnim rezultatom 0:1.

Ako protiv koje selekcije naša selekcija ima dobar međusobni duel, to je onda protiv sutrašnjeg protivnika. U osam odigranih susreta protiv Lihtenštajna upisali smo sedam pobjeda i jedan remi. Posljednji meč odigran je 18. novembra 2019. godine, kada smo u gostima pobijedili 0:3, a strijelci su bili Eldar Ćivić i Armin Hodžić u dva navrata.

Najveću pobjedu protiv Lihtenštajna upisali smo 2012. godine, kada smo u gostima slavili sa čak 1:8, a vrijedi istaći da je naš kapiten Edin Džeko u tom meču positgao tri gola, kao i Vedad Ibišević, dok je dva dodao Zvjezdan Misimović.

Nadam se da će sutra naša reprezentacija nakon tri uzastopna poraza upisati pobjedu, te otputovati na Island i pokušati u gostima savladati jednu od ekipa koja se bori za tu drugu poziciju koja vodi na Euro završnicu.