"Zmajevi" večeras igraju važnu utakmicu: Kazahstan je jedna od pet reprezentacija sa kojima nismo igrali

.
Bh. reprezentacija je veliki favorit uoči susreta

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra vrlo bitnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. "Zmajevi" će na Bilinom Polju ugostiti reprezentaciju Kazahstana.

 

Bit će to prvi okršaj naše selekcije sa Kazahstancima, sa kojima se nismo do sada susretali. Kako u kvalifikacijama za Evropsko i Svjetsko prvenstvo, tako i u prijateljskim mečevima.

 

Kazahstan je jedna od samo pet reprezentacija u evropskim kvalifikacijama sa kojima "Zmajevi" nisu imali prilike odmjeriti snage. Osim sa Kazahstanom, naša "A" selekcija nikada nije igrala protiv Gruzije, Kosova, Rusije i Engleske. 

 

Istina, nismo igrali ni sa Srbijom otkako se raspala bivša država Srbije i Crne Gore, a protiv bivše države smo odigrali dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2006. godine, te jedan prijateljski susret.

Iako nismo igrali sa Kazahstanom, stručni štab i igrači našeg tima su dobro upoznati sa večerašnjim protivnikom. Posebno je to potcrtao golman Ibrahim Šehić na jučerašnjoj konferenciji za medije.

 

- Mi svi znamo da danas nema laganih protivnika i laganih utakmica, nije to taj nogomet od prije 10 godina, kada se ode Kazahstanu u goste i ostvari trijumf 5:0. Svi ti momci igraju u dobrim klubovima, čak su ekipe iz Kazahstana redovne u evropskim takmičenjima i svjesni smo da imaju kvalitetnih igrača i da taktički dobro stoje na terenu. Imaju dobrog trenera i svjesni smo da će utakmica biti teška, potpuno drugačija od one u Francuskoj, jer mi moramo voditi igru i biti ofanzivni - rekao je Šehić, te dodao:

 

- Analizirali smo ih dobro, to selektor i njegov stručni štab uvijek odlično odrade i probat ćemo nekim našim idejama postići gol i utakmicu privesti kraju, što bi značilo osvajanje izuzetno važna tri boda - poručio je prvi golman naše reprezentacije.

 

Utakmica u Zenici počinje u 20:45 sati, a tekstualni prijenos utakmice moći ćete pratiti na našem portalu.