Značajna transformacija: Luka Dončić je postao "drugi čovjek"

asd
Iako tek ima 22 godine za Luku Dončića se već sada može reći da je jedan od najboljih košarkaša današnjice.

Dončić je imao sjajan nastup za reprezentacijom Slovenije na Olimpijskim igrama gdje je stigao do polufinala, ali je na kraju ostao bez medalje.

Sjajni Slovenac je posljednjih 10-ak jeseci napravio značajan fizički napredak što potvrđuje i video koji kruži društvenim mrežama.

Naime, u decembru 2020. godine Dončić je izgledao puno mršavije nego što je to slučaj ove sezone što je jasan pokazatelj kako se promijenio.

Inače, Dončić je u augustu s Mavsima potpisao novi ugovor, a za period od pet godina će zaraditi nevjerovatnih 207 miliona dolara.

Slovenački reprezentativac je postao najmlađi MVP Eurolige još 2017.do 2018. kada je igrao za Real Madrid i predvodio ga do titule evropskog prvaka, a zatim su ga Atlanta Hawksi izabrali kao treći pick na draftu te ga trejdali odmah u Dallas.

Sezonu kasnije Dončić je bio i rookie godine, a posljednje dvije sezone u najboljoj je prvoj postavi NBA lige. U posljednjoj sezoni je u prosjeku bilježio 27.7 poena po meču.

Inače, novu sezonu Dallas Mavericksi počinju 3. oktobra domaćim susretom protiv Utah Jazza. Prošle sezone Dončić i društvo su zaustavljeni u prvoj rundi play-offa.